May 21, 2011

Tips for Blind date..How to know the person is calculative or not..?

For me first date it is important to know some1.whether u like it or not u must go through all of this to be paired.You must give a good impression for your first date..it just only my views..

REMEMBERs ::

Suppose to be,the 1ST date..men should treat ladies..to know the person is calculative or not, ask him to watch a movie or anything that can describe him ,look who are paying the cost..?

U can judges the person before u are having a 1st date..ask he/she to call u..then u see,whether he/she give any excuses..SOME people are very miser and cheapskate to spending (later decide whether u want to go out with he/she)

* Confident: For women please don’t wear clothes too low cut,.this is for your safety.. wear comfortable clothing that bring your confident,.

* Plz be yourself: Don’t be shy..juz eat like usually..if u are hungry..but if you are not paying the cost,don’t order too much food like u never eat 100 years,.(BElasah jer,like me..!)

* Mind your Manners: Persons who eat too much are called gluttons ..have a polite and courtesy behavior [After eat clean your teeth.can use teeth powder..=) ]

* Respect: Don’t ask the personal matter.(family/ex-bf or gf). Especially men,they don’t like this type of question.. past is past. U are not reviewer.

* Clean vs Dirty: make sure your nails,teeth,clothing etc,avert from untidy or messed up.Dont bitting ur nails..=/

This is only my views .. okeyh !

Mind your words and don’t shows your offensive behavior “

May 18, 2011


u failed in UPSR,does not meant yang kau akan gagal selamanya..pmr or spm..orang yang x berjaya dlm spm pon..only get one A,if they want to change to further study akan berjaya..the most important thing is "niat" if u are always be the best student,is not meant it will be permanently.. life always up and down

i wrote this because i feel sad.. some people he or she have ability in specific subject can't get it what they want because their parents keep pushing.. how poor..ade sesetengah parents think that,only if their children further study in science u can have bright future.. why this happen i also dun know.. at the end.. there is nothing..

yg di kendong tak dapat..yang di kejar berciciran..for me parents should give support and not put their children under stress..do not force..if they want to further in account or literature just be the supporter,.remember ALLAH is Maha Kuasa..in one blink of ur eyes a lot of thing can changes..

TIPS

* gagal dalam upsr,pmr,spm.stpm.or whatsoever..u are only the one can change ur future

* PLZZ..!!choose the right course that u can carry

* parents be the SUpporter..do not condemn..encouragement is important

* the most important..do not put the blame on others..if u or ur children is wrong..juz admit it

* friends is need..is compulsory..friends can be whoever u want but do not follow if they want to do stupid things.

* you must need social life,but do not go overboard..

kite semua boleh berjaya..tak kira dlm what type of courses..be strong..klu nak dengar cakap mulut orang yang asyik judges but they are do nothing..is useless..!!

May 16, 2011

Tq..melayan aku





arghh..to my photographer thanxx a lot coz sudi melayan aku..model yang x jadi nie.pas nie boleh amek gmbr kawin lak..(ARE U sure..look at u..fat..ugly..)
nonsense..juz kidding..but i gain a lot of knowledges..
sebenar nya..gmbar nie perlu di edit..klu x..x cntEk pon..
may god bless u dear..

May 7, 2011

nak ice kerim n snow iceee



jam menunjuk kan pukul 12.30am..bkn nye 12.30 tengah hari yg membuak2 panas,OH..,aku nak makan ice kelim kt baskin robbin..tetiba gatal tekak setelah bijik mana nie tgok iklan die..
x dpt tu,dpt snow ice pon sodap..ermm,,untuk mlayan tekak nie..aku nk try cari lah esok..OK..SAya akan usaha kan klu saya dpt mamam itu ice kelim esok..rasanya dpt kot..
klu esok jadi keluar..keluar mana ek..entah lah itu xtau..tp aku nak mentekedarah ice kerim tu..
dpt plak Mint choco chip..fuHHHH..JGN main gila..lentok seyh..
klu snow ice nie kt 100 yen pon dpt dh..rm4.90 ..murah kan..tp xtau lah klu hege nye dh naik..hahaha

May 5, 2011

ia nya bukan mudah untuk sesiapa..?


Puas kite mencari mana silap nya,puas kite menangis..selagi mana kite berada di dunia ini,selagi itu kita akan tetap di duga..alhamdulilah semoga ape yang lalui.dapat membuat kan kite faham dengan karenah2 manusia.
kadang2 yang bercakap lebih itu lah lebih memusnahkan dari yang diam.kerana yang diam lebih mengetahui perlakuan yang patut di buat.Bercakap gah bak gunung yang tinggi,akan tetapi ia hanya gah di bibir tapi tidak seperti yang di gambarkan..
tak perlu menuding pada sesiapa,kerana awak lebih tahu ape yang awak dah buat,.Bukan senang untuk membuat orang menyanjung dan selesa dgn cara kite..
tapi alangkah sedih nya,bila untuk di benci ia akan di buat dengan mudah..
tidak kisah apa cerita nya ia akan berlaku antara keluarga,cinta,mahupun bersahabat..

"berjalan lah di kau seiring dengan Percakapan dengan pemikiran,agar nampak sedikit cerdik nya bagi setiap perlakuan" itu lah kata hati aku yang terdetik

jangan lah jadi manusia yang suka mengkritik tanpa tujuan,kerana mungkin setiap kritikan itu membuat ada insan yang jatuh dan mungkin di benci.Kritikan atau herdikan lakukan di hadapan orang itu sendiri,agar ia nya tak melibatkan mana2 pihak terasa dan di benci..
amat senang kan untuk di benci..benda kecik pun kite boleh di kutuk,di hina..dan di pulau..sedih jika nak di rungkai satu persatu,tapi aku tahu..ia nya bukan senang untuk jadi senang..

"aku menangis bukan kerana di khianati,tetapi aku menangis bila kepercayaan aku menjadi satu permainan" itu lah aku..