Jul 24, 2012

Dari Medan - Lake Toba - Berastagi- Indonesia

I really miss this moment.. "Subhanaallah" memang cantik ciptaan Allah.. Allahu'akbar.
Bila aku bangun Pagi.. aku tengok luar tingkap "tasik Lake toba " terasa Sayu Hati ini..
percutian 4 Hari 3 malam nie..memang best.. Jadi lah kan pergi dekat2 dari tak merasa pergi mana2..



 CUACA SI SINI : SEJUK.


You are valuable mom..



I REALLY LOVE THIS SCENARY


Hari KE-2 proceed to " Berastagi ".. Sebelum tu singgah dulu kat air terjun yang nama nya agak pelik lah kan.. "Air terjun SI PISO-PISO"..

SEJARAH : Didakwa,dulu air terjun nie,dasar air nya amat tajam.macam ada pisau mencucuk kaki bila kita jejak kaki kat dasar air tu..di namakan lah air terjun si Piso -Piso.. cam Best je kan.. haha



Selamat datang ke "AIR TERJUN SI PISO-PISO"



SUBHANA'ALLAH.. CANTIK BUKAN..??



MAMA..WO AI NI..


          Hari ke 3 ,pergi ke Berastagi ------ke Medan pulak.. last destinasi..





Orang di sini trade mark dorang "HORAS" Bermaksud untuk menegur, kata salam,lebih kurang mcm apa khabar lah gitu..
memang perkataan "HORAS" NIE.. amat n teramat di gunakan di sini..



Jadi di sini,saya ingin mengumum kan bagi sesiapa yang suka kan pemandangan dan tempat yang amat lagi tenang..harus lah pergi ke sini.. Bagi AYAH yang amat di Sayangi Terima kasih di atas percutian ini sempena menyambut " HARI IBU " pada hari yg dah lama lepas.. 
                                          
                                                   Sayangi Keluarga Anda 

13 comments:

  1. wahhh, bestnye. nak gi juga lah :))

    ReplyDelete
  2. memang cantik..seronok nye kalo dpt ke sana..

    ReplyDelete
  3. best la awak dapat jejalan.. bawak mak plak tu.. baguss nyee.. anak sape la ni.. hehehe..

    pesanan untuk cik laure weng bila on :
    Salam ziarah cik laure weng.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. family comes first.. =)
      cik laure weng x online lagi..
      nanti die on9..haha

      Delete
  4. wahh syoknye..teringin plk kite :)

    ReplyDelete
  5. best nye dapat bercuti.. untung laa :)

    ReplyDelete

  6. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete