Apr 14, 2013

KOS RAWATAN CABUT GIGI BONGSU #Tujuan Untuk memakai Braces

kenapa nak cabut gigi bongsu nie ?
sakit ke nak cabut ?
doktot bius berapa kali ?


aku cabut gigi bongsu ni sebab aku nak pakai braces,doktor kata GIGI BONGSU aku nie kena cabut sebab akan menganggu keadaan gigi yang lain bila nk pakai braces..

lagi satu, gigi bongsu aku ni tak keluar habis tau.. every 3 or 4 months SI GIGI BONGSU ini akan membengkak dan bernanah.. dan setelah setahun setengah aku menanggung sakit, kebetulan aku nak pakai Braces..lalu jalan terakhir adalah cabut gigi Bongsu utk memakai braces.






BERAPA KOS CABUT GIGI BONGSU ? @ BERAPA DUIT KENA... HAHA ;)

JANGAN LUPA.. !  SURVEY KLINIK GIGI dahulu yer.. biasa nya range klinik nie tak lari dari RM500 ke RM800.. aku mula-mula tu survey klinik A nie.. Mahal sangat Sampai RM700 die nak charge..and aku tak confident..

akhir nya aku jumpa:

KLINIK UH LAW DI BANDAR PUTERI PUCHONG ( 03-80685442 )
NO27-1 JLN PUTERI 2/1 BDR PUTERI PUCHONG 47100.

kos cabut Gigi BONGSU nie baru lah RM500.. campur Braces yang akan di Pakai tak lama lagi semua nya dalam RM5,500.

Kira nya Cabut sebatang gigi bongsu RM500 yer..

Rawatan yang aku dapat : OK AKU SIHAT,DAN TAK SAKIT.. ALHAMDULILLAH TAK DEMAM PUN LEPAS CABUT.. BERSYUKUR SANGAT.. Lagi satu doktor bagi ubat mcm2.. antibiotik je dua jenis.. krim antiseptic utk gusi lagi..n Blahhhh2x.. byk jugak ubat aku kena makan..


tunggu next post okeyh..



No comments:

Post a Comment