Mar 16, 2013

Friends will remains friends.. MISS my pillow talk friends.



Kadang-kadang kita salah anggap apa itu kawan dan apa pula kawan baik..

Pernah tak sekali sekala benda nie wujud dalam otak korang.. cube baca sekejap..

  • "aku baik dengan semua tapi tak semua kawan baik??" betul tak??
  • pernah terfikir tak.. kdg2 pulak kite cerita masalah kita dengan orang lain tapi org tu tak semestinya kawan baik kita?
  • kadang-kadang kita keluar shopping or tengok wayang etc tapi tak semestinya mereka kawan baik..betul tak?



Rindu nya kawan-kawan ku yang jauh.. 
lebih mudah untuk aku bezakan kan..dan sekarang aku faham..

i am really miss my pillow talk friends..





Mar 9, 2013

Permohonan Hadiah Pengajian Tinggi Selangor RM1000




Hadiah Pengajian Tinggi Percuma bernilai RM1000 ?


Ramai yang tahu tapi adik-adik kita nie ramai lagi yang x tahu kan.. so ada peluang grab lah kan..

mula-mula nak masuk University or College..atau apa2 sahaja ipta or ipts mesti korang pening mcm mana lah "aku nk dpt duit kan ? "

kalau Anak jati selangor boleh lah dapat Hadiah pengajian tinggi IPT yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Selangor. Nampak tak kat situ betapa bertuah nya korang ? so bersyukur lah yer..


Hadiah Pengajian Tinggi Kerajaan Negeri Selangor
Macam mana nak apply ? 


1) click    >>>>   http://hpipt.selangor.gov.my

2) DAFTAR permohonan atau click muat turun borang

PASTIKAN ..!


3) Salinan ic korang ,mak ayah punya,slip gaji..bukti surat pengesahan dari Universiti atau surat tawaran belajar bagi memboleh kan korang dapat duit tu..

4) Segala apa-apa salinan IC,slip gaji, Surat tawaran atau pun surat pengesahan belajar perlu di sahkan oleh  pegawai Professional A ( guru besar, penolong kanan HEP or Hea ) 

4) Cop sah Ketua Kampung or Penghulu untuk membuktikan korang ni anak "jati " Selangor..
Kalau ada yang ibu korang suri rumah kena lah buat surat rasmi mengesahkan dia tak kerja sebab mana nk dtg slip gaji and surat tu pun kena di sah kan atau di cop rasmi.. ;)

5) dah siap pos kan atau hantar direct.. tapi i prefer hantar direct cepat sikit ..

6) dalam masa 3 BULAN korang akan dapat RM1000 Percuma.. haha

make sure segala salinan di sahkan dan di tandatangani oleh Pihak-pihak yang betul.. ade yang perlu Penghulu atau ketua kampung, dan ada juga yang kena Pegawai Professional A ( Cth : Guru Besar,Penolong Kanan HEA)


senang je kan... bye assalamualaikum.. ( ^__ ^ )"