Feb 2, 2014

Aktiviti wajib di Pulau Langkawi ( pengalaman dekat pulau langkawi )

HALLO..

1) kereta sewa di langkawi

ok choppp.. ni no kereta sewa kat langkawi.. aku sewa rm70 utk sehari dpt myvi auto.. kira okay lah.. ada separuh kedai tu offered rm60 utk kenari auto.. agak tak berbaloi.. nama abang ni abg azlan.
korang kena beware sikit, ada yg tekan harga kaw2.. tp bagi aku dr viva rm50 tu.. Baik amek MYVI selesa sikit utk trip nie. hehehe

Abg lan kereta sewa : 012- 4620663



2) Island hopping

for island hopping aku kena harga RM35.00.,. Sebenarnya Mahal as to compared with others. aku ada tanya org2 yg naik satu boat dengan aku dorang dpt harga RM25.00..
jangan amek ulat2 yg dkt jeti tu.. mahal,. walk in dkt pulau tu dapat harga RM25- RM29.00




Island hopping ni.. aku dpt driver boat yg tak best.. under company " CHE' ROS"
entah apa angin driver boat tu marah2.. lepas tu kata dia putus cinta.. Then tak ada explain pun apa2 pasal pulau tu kat kiteorg.. mcm tunggul aku dgn org lain yg dlm boat tu.. then dgn boat dia sekejap boleh jalan, sekejap rosak dkt tgh2 laut.. mcm mana service mcm tu pn aku xpaham.. tak berbaloi !








3) Pulau payar

amek dgn abg lan kereta sewa jugak. boleh call dia.. sebenarnya aku dh survey ingat nk walk in je dekat AB MOTEL.. dia ada buat snorkeling ke PULAU PAYAR tu.. RM85
Tapi sampai jeti, jumpa abg lan and he offered RM80.. SO GRAB THE CHANCE ,, Tp untuk island hopping mahal dekat abg lan ni.. dia charged RM35.. padahal aku tanya org lain dekat pulau tu,dorang dpt RM25 JE... HAMPEHHH hehehe.. tp klu Snorkeling kat Pulau payar boleh amek dgn abg lan ni






Pulau payar is a nice place :)


No comments:

Post a Comment