Feb 2, 2014

Pengalaman Island Hopping in Pulau Langkawi

tak sah kalau jejak pulau langkawi tak buat island hopping..
okay jejak je kaki kt jeti kuala perlis.. aku terus amek tiket pukul 7am..

harga dari kuala perlis ke pulau langkawi RM18.00 ( lebih kurang cm tu) ( 1 JAM naik feri )

then survey,, dtg lah sorang abg ni,nama dia lan.. okay lah deal pye deal. dpt kereta sewa terus RM70.00
Dia pun buat island hopping.. tp dia amek untung je.. yg buat company lain
dia bagi aku harga RM35.00

Sebenarnya RM35.00 tu standard price, Tapi kalau korang g walk in kat pulau langkawi tu korang boleh dpt RM25-RM29.00

So agak mahal lah.. hampehhh tp xpe.. nasib lah x mahal mana..


jangan risau, ada orang yg akan jemput depan hotel tu,.., sebab RM35.00 termsuk pengangkutan dr hotel ke tempat boat utk buat island hopping..

ada 3 pulau lah dpt jejak..
aku pun tak igt nama pulau tu.. tp yg ingat Tasik dayang bunting.. hehehehe






 tasik dayang bunting












ini pulau lang lah kot.. sebab dpt tourist guide yg baru putus cinta,, dia tak cakap pulau ni apa pun.. aku tengok byk burung helang.. nasihat aku. tak payah amek under company ni.. kot terkena mcm aku.. tp kiteorg semua senyap.. n borak2 sesama sendri dlm boat..

abg ni marah sebab apa aku xtahu.. yg pasti dia marah aku ngn kwn aku naddy sebab pasal seat dlm boat.. dia tak explain kena duduk mana, then dia mrah2.. and aku xtahu langsung sebelah dia tu boleh duduk.. rupa2 nya dia suruh aku ngn kwn aku duduk sebelah dia.. jgn duduk depan.. sorry abang.. lain kali explain.. sbb saya ni dungu, tak paham klu abg marah2 mcm tu. berbudi bahasa kan baik :)
then, aku cakap dgn abg tu..: "bang, ckp elok2 kan boleh,, nak marah2 kenapa.. "
lepas tu dlm perjalanan dia boleh cerita... cakap sakit putus cinta.. ( motif kejadian sangat ) tu yg marah2





Pulau beras basah.. tu pun nasib ada nama dia.. klu tak , tak tahu








# nota :   Amek island hopping under name of "che'ros " sbb aku tengok dekat life jacket tu tulis che ros.. nama company tu tak tau lah apa..   apa yg aku boleh kata and kwn2 lain rasa.. nk tahu apa kiteorg rasa? baca kt bawah ni

  • nasib lah driver boat yg baru putus cinta konon nya lah.. pastu marah2.. and TAK TERANG langsung apa nama pulau2 tu semua
  • lagi satu, dah la boat dia sekejap boleh jalan sekjap rosak tgh laut.. then dia telefon kawan dia suruh amek hantar boat baru.. time dia call kwn dia tu.. dia maki2.. tak hormat langsung penumpang and pelancong asing yg ada dlm boat tu. lepas dia maki2.. boat tu pun boleh gerak balik tersengguk2. hahaha.  so x jadi tukar boat.. igt klu tukar,tukar driver boat pun bagus jugak
  • bwk boat laju cm orang nk lepas geram.. x paham sgt kenapa
  • aku naik satu boat tu 14 org jer.. nasihat aku p cari tempat lain utk buat island hopping.. cari company lain.. byk je pilihan bila sampai dekat pulau langkawi tu.. bersepah.. paling murah ada yg RM25.00.. kena pandai.. boat dia tetap boat sama.. xde boat yg lain
  • kuat maki orang ! kau dh kenapa


No comments:

Post a Comment