Jan 13, 2012

Doa mustajab Masalah Haid

Bagi wanita yang mengalami Masalah Haid..ayat dibawah boleh di baca bagi membetul kan kitaran haid ..insyallah..


SURAH AN-NAHL:69

*Hendak lah minum madu berserta air suam*


P/S: dapat info nie dari tazkirah pagi kat TV..SELAMAt mencuba

Selawat Syifa Mengubati Penyakit.



Allah s.w.t yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang telah mengajar nabiNya doa-doa tertentu untuk di tinggalkan pada kita.Agar Penyakit boleh di sembuh kan..







(AMALKAN MEMBACA SELAWAT SYIFA' SELALU DAN BACA LAH SEBANYAK TIGA KALI UNTUK MENGUBATI PENYAKIT )







Jan 9, 2012

Untuk siapa kita terus hidup?


kita bertanya kenapa kita di lahirkan?
untuk apa kita hidup?
untuk apa aku terus hidup?

di saat kita di lahirkan..
dia lah insan pertama yang mengharapkan kita terus hidup..(bonda)
berjuang hari demi hari nya agar kita dapat menikmati kehidupan dunia..
insan kedua pula akan mengalun kan azan (Ayah)
agar kita kenal Pencipta..

Masih menyesal dengan kehidupan yang di berikan????

NOTA BERKAKI :







Jan 5, 2012

ACCEPT YOUR FAMILY DEAR





i don't care how poor my family especially my parents

at least i never tell a lies

where i come from and i never cheat people.


notes::(re-post)
READ CAREFULLY AND THINKS

Jan 1, 2012

BLOGGER INDONESIA KUTUK MALAYSIA..READ N SHARE .!!

sepatut nye kite kena bersyukur..dan fikiran tak secetek dan serendah ini
di harapkan semua dapat menilai dengan membaca blog ini.
kita rakyat Malaysia telah di ajar bagaimana hendak menghormati,berbudi bahasa..dan pelbagai lagi nilai murni.
sebab tu MALAYSIA STABLE .. dr segi apa sahaja..






nota berbau kaki : berjalan guna otak agar negara menjadi maju jaya..bukan berjalan tanpa otak dengan merendah kan martabat negara lain..

HISTORICAL OF MALACCA CITY.

Sebelum ni,kaki nie pernah jejak Melaka..rombongan sekolah.tapi kali ni rombongan mak minah tempe ..hehehe
best sebab pergi dengan kawan2 yg sekepala..
if u want to visit malacca,make sure u try The Asam Pedas Malacca,sumpah sedap..
i went to "ASAM PEDAS CLAYPOT,which located at Jalan Kota Laksamana.if im not mistaken..friend of mine suggested this place..ade tempat yg lagi best but..terserah :)






she is engineer. yES..i doubt that.


i see you..do you see me?


ushar line sikit.. nak cilok nie :p


bukan nak beli pon..saja gatal.




yoyoyoyo.... =)


conclusion : Agak jimat jalan2 dekat melaka.4 HaRI 3 Malam.

Naik beca : $20
taming sari : $10
Zoo Melaka : $7
lain2 ( makan n tempat tinggal) : $150 SEORANG ( cut cost sebab cutting dengan kwn2)
fuel :$35 ( bahagi kan 4 orang satu kereta "rm150" )
TOTAL COST utk seorang : $350@$300 (cukup n puas utk ENJOY HABIS2)