Dec 31, 2011

2012..doa di panjangkan umur semua


hari ini adalah hari terakhir bagi menamatkan penghujung 2011.
ape yang aku amat bersyukur..

:aku di beri peluang utk merasa 2011 dengan tenang SYUKUR YA'ALLAH
:aku di beri nikmat dan rezeki dengan kurniaan mu YA'ALLAH..
: jika panjang umur ku..march 2012 berbuah hasil aku di Uitm..AMIN.

PINTU GERBANG 2012..

AZam di hati banyak,
tapi jangan hanya banyak di mulut,
perubahan konon kata nya,
tapi tiada perbezaan,.

YA'ALLAH..KAU KURNIAAN KAN KEBAHAGIAAN DAN KERAHMATAN KE ATAS DIRI KU DAN SELURUH UMAT ISLAM..DENGAN RAHMAT YANG ADA SEMUA AKAN BERTEMU DENGAN KEJAYAAN.

aku cinta akan diri sendiri..

aku memang cintakan diri aku sendiri..walaupun aku ..

: tak cukup tinggi :
: tak cukup kurus :
: tak cukup Pandai :
: tak cukup Kaya :


tapi aku tahu AKU CUKUP..

: aku cukup kasih sayang,dari keluarga :
:aku Nak cukup kan ilmu di dada :
: Aku nak cukupkan jadi kaya dari semua segi..:


Aku percaya diri aku.. selagi aku mampu jalan dengan usaha aku sendiri.aku bangga dengan KEluarga aku yang sedarhana .tak perlu bagi aku utk memberitahu orang ramai tentang cerita rekaan yg tak mungkin terjadi.KERANA itu akan merosakan kepercayaan..

BANGGA MENJADI DIRI AKU..
Kerana AKU BAHAGIA DENGAN KELUARGA YANG MAMPU DAN SENTIASA ADA DI HATI AKU..

kaki bernota : kita memang senang di bodohkan tatkala kite melakukan kesilapan.tapi kita di pandaikan selepas kite telah di bodohkan dr kesilapan yang mampu mengajar kita,.

final maharaja lawak MEGA..

AKhir nye..kemenangan mutlak jatuh kepada OSBON.. alhamdulilah.aku tahu ramai yg nak Osbon MEnang kan..so terima lah REZEKI mereka berdua yg layak..







TAHNIAH kepada semua..di harap kan jgn ade yg muncung panjang sedepa..rezeki di tangan ALLAH'S..alhamdulilah




Nov 3, 2011

i am really loves my mother's..

BONDA,..you were there when i took my first step in my life..

Oct 31, 2011

RESEPI NASI BUKHARA yang SENANG (;

wow..saya ke yg masak?? yes i am.. sebab teringin nak makan sangat..
ini lah die " Nasi Bukhara yang SENANG ".. APE kono mengono nasi bukhara dgn perkataan senang..
ok here we go..
i only use simple ingredients but at the same time it have a good taste.( acececehhh)








CARA-CARA NYA :

1 kilo beras bashmati
air 1 liter ~ ( tapi bergantung faktor beras yerk. INGAT,JGn lebih air sgt)
susu cair ~ (1/2 tin sahaja,nak sedap letak lebih sedikit
1 batang kulit kayu manis
2 Hirisan halia
4 biji (bunga cengkih,buah pelaga,bunga lawang)
Bawang merah 5 biji (mengikut citarasa)
Bawang putih 8 biji (mengikut citarasa)
3 sudu besar serbuk kurma ( bAgi rasa rempah ratus)
kalau nak letak isi ayam dalam nasi nie boleh jugak.(goreng separuh masak)

Garam dan gula secukup rasa..
hiasan dan extra :( gajus,mix vegetables,kismis)

minyak sapi 4 SUDU BESAR (BOLEH di gantikan dengan MARJERIN 5 sudu besar)
P:S sAYA pakai marjerin WAS2 hendak guna minyak sapi sekrg nie ..hehehe

Nak lagi sedap tak?? (tambah rempah nasi beriyani adabi,)


langkah-langkah :

1. panaskan minyak sapi@marjerin tadi. tumis bawang merah dan putih.letak bunga lawang,cengkih,kulit kayu manis,buah pelaga..halia.

2. bancuh serbuk kurma tadi dan serbuk beriyani, then tuang kan ke dalam periuk nasi tadi.

3. tuang kan susu cair,garam,gula.(garam lebih sedikit sebab bila nasi dh masak,rasa tu akan hilang)

4. boleh tambah air sedikit..dan tuang kan beras tadi.. letak gajus,sayur campur tadi,kismis.

5. masak sampai rempah2 tu meresap ke dalam nasi..baru ade Umppppphhhhhhh...=)



Oct 17, 2011

INNer shine PLZZZ help me ok :p



assalamualaikum
I want to share something..
Actually i easily to get itchy eyes and eyes irritation..selalu merah2 Tak tahan tau tak..sakit
so,i decided to buy Brand's Inner shine Prune Essence..Agak2 ok x?
and this recently I BOUGHT it.. =)

i bought two types of Inner shine which is Inner Shine Prune Essence and Inner Shine Berries Essence.
  • MESti tertanya elok ke tak?wHAT the different? hOW About the taste? RELAX.. Chill yah..
Prune Essence rasa mcm sunsweet prune if you guys penah rasa.Alah yg mcm ala2 kurma tu tapi die prune lah.. hehehe
Berries Essence rasa mcm ape ek..tapi sedap sikit dari Prune Essence.(Sebab i tak suke PRUNE)

  • how about the price?
Inner Shine PRUNE Essence and Inner Shine Berries Essence. (RM 25.90 FOR 6 bottles)
  • what the purposes?
Inner Shine PRUNE Essence tu sebenarnya die untuk mencantikn kulit (bagi tegang and natural look) and it help to detox your body and you Just need to take a bottle for every night.But for those yg never detox your body i suggest takes 12 day program by drink this prune essence.

for the Inner Shine Berries Essence its help to protect our eyes from computer screen,keep ur eyes feel moist and fresh.Its contains 7 exclusive BERRIES.

ACtually pati prune tu kalau you all nak try.Its better for you all to takes for 12 days..The cost is about RM 46.90 FOR 12 bottles.MInum sebelum tidur.

P/S : I Bought 12 BOTTLES.. but 6 bottles is PRUNE ESSENCE and another 6 bottles is BERRIES ESSENCE.it up to you guys,which one do u most prefer..tapi i rasa is better minum prune essence before drink the Berries essence..bcz we need to detox our body first.


:: Pada sesiapa yg nak try.. cuba lah..sedap jugak.n harga die really affordable ..sumpah x tipu ::

Oct 11, 2011

Bukit Tinggi ..so what kalau dalam MALAYSIA??




.. HERE i come with loves ..





















what are you looking at? wanna get bash !! (chill yah)














MAk.. o mak.. merah datang pki kimino merah,.. keluar lah mak oii








i dont remember the exact date,but i with my few frens and other special frens (perlu ke nak mention?xperlu ar nk buat org tau ) went to the BUKIT TINGGI which located at PAHANG,border to enter Selangor.The location actually not really Pahang. =)
we set off about 10.00 am and arrived at 12.00 pm.Actually this is our xtvt before WE GET TROUBLE in our final exam.(but this entry i wrote after my final papers finish..(YE'HOOOOO)

Seriously is quite interesting especially when i went to JAPANESE HOUSE. HEY..i grabbed a chance to wore kimino AND of course u have to pAY if u want to wear it.(RM20 FOR half an hour).
but is slightly tired which need you to walks when you reached at this hills.they do not provide cars,all you need to do is keep walking to watch every single precious views.

i think is really 100x worth it if u want to spent your hoNEY MAdu at this COLMAR TROPICALE BERJAYA HILLS RESORT especially if u are under budget (jgn nak PARIS sgt lah ). Malaysia is the best,kite kan malaysian.If im not mistaken the cost is about RM300 For 3 days 2 night per person.

p/s : i love to be Malaysian..do you huney ??

Aug 14, 2011

Sorry for what i've done ..


what I've done.. no one can envisage future..they says can predict the future. Are they clairvoyant don't think so..No one can do that..i doubt that. Miserable failure? Are u going to cry or u learn to how to live?

I am still learning from my past experiences..i hope u too.. sometimes must let go what i shouldn't..if we are meant to be, there is nothing to worry about.

I am not a adviser that need to teach n tell you everything.

The story of life is about u have to rat race Every single second..you must try to be the number one..yes you must..I choose my future..and sorry..I've to let it go..i pray the best for you.. i really hope you can do the best to get what you want..plz

Aug 13, 2011

Eh.tak tahu lah..er..er.er..


  • Kenapa AWAK SElalu kata tak tahu ..?

ANS: kan senang, xyah orang suruh AKU buat keje.

  • Kenapa susah nak belajar kalau tak tahu?

ANS : M.A.L.A.S sebenarnya..(Org lain boleh tolong)

  • Kenapa M.A.L.A.S?

ANS : sebab xnak buat lah.(x dgr ke,.!!)

  • Kenapa tak nak cuba?

ANS : TAkot salah lah..takot nye kalau salah..sebab tu xnak cuba ( takot sgt)

  • Kenapa takot Salah?

ANS : Alah.. dlm hati kata (sebenarnya malas)

  • Dah tu mcm mana nak buat kalau malas?

ANS : XYAH BUAT lah..xpe lah redha jer

  • KEnapa klu benda lain rajin?

ANS: SEbab benda lain tu,xyah suruh aku RAJIN.

Kesimpulan :

cube kite pk balik,kalau sampai tua kite mcm nie?? Cuba dulu baru tau gagal atau tak..MALAS2 Kite,kena rajin jugak cari duit..orang x suap mulut kite,klu kite x buat sendiri..semua nya atas dasar MALAS.. =D

Aug 6, 2011

ISI Hati RAmadhan ;( (:

ANAK bongsu nie untung,.nak pulak parents tanggung kite..ibarat :ANAK EMAS: HEHEHE

TAPi alah BOSAN nye..bila xde GENG dekat rumah..kawan lah dengan anak2 buah TERCINTA..sedEy jer..hu3

BUKak PUASA~RAMADHAN dengan Mama and Papa..campur aku ber tiga.. hei mana yg lain..(yg lain dah ade family..forget it.. ;(

Bonda TERcinta :: untung lah kamu nie sorang,kakak dgn abg pon x dpt mcm nie..

Saya :: hehEhee..(hanya mampu cakap I love you Bonda )

p/S :: to my beloved parents thanxxx sgt coz give me everthing.. and thannxx for present me New Phone ..tak mintak pon kan,tapi dh dapat..hehehe ::I like torchlight:: hak3

MAK ABAH~ ADIK SAYANG SANGAT2 KAT MAK ABAH.. TERIMA QASEH UNTUK CINTA INI..

Jul 20, 2011

NO PAIN NO BEAUTY (PLASTIC SURGERY)


WANT to look beauty.." NO PAIN NO BEAUTY DEAR.." =)


I Get this sources from : http://blog.asiantown.net , i just copy and paste this picture bcz it quite interesting to read..ARE YOU READY FOR SURGERY ???



bersyukur dengan apa yang ade..tapi kalau tanya i,setakat nak cucuk vitamin C or E dekat muke tu kire ok..BUT DON'T OVERBOARD..AS muslim,we should always berdoa mengharapkan yg terbaik..jgn lah sampai mengubah..tapi mengubah untuk menutup keaiban diri akibat rasa rendah diri atau uncomfortable ..i think it can be consider..kalau setakat nk makin cantik..hurmm entah lah..Tu kena tanya Pakar.. ;)

Bagi sesiapa yang berminat nk buat tu,i penah tengok Wanita Hari Ini..
review about LIPOSUCTION and more..doktor yang datang waktu temu bual tu from koskinlaser..

"www.koskinlaser.com"
(We are a full-service medical, aesthetic,laser treatment and light theraphy skin specialist centre, headed by one of Malaysia's leading dermatologists)

HEY : Rasa nya kalau sesiapa yang nak buat tu..survey betul2..cari doktor yang ade qualification.










seram ke plastic surgery??






this information i get from the http://blog.asiantown.net,i just copy and paste this picture bcz it quick interesting to read..ARE YOU READY FOR SURGERY >> ???


Jul 15, 2011

The Bad Day..




It was a sad day on 12 July 2011 for me and both of my friend.It’s really painful to let your friend go,if u used been together. Memories be a memories. Kawan aku Farah wahidah bt abd rani akhir nya membuat keputusan untuk pergi kat Maktab Perguruan,Bangi.Banyak benda yang kite org lalui kat Uitm Jengka,Pahang akhir nya she decided to leave.SAYANG SGT2..sebab kite org tinggal lagi 1 semester untuk graduate..tapi die tetap nak pergi maktab kerana hanya tu je peluang yg die ade..belajar untuk 5 tahun untk menjadi cikgu bahasa arab..yes,I know you can..wish u good luck..lepas nie dah xde sape yang aku nak kacau2..tarik rambut kalau bukan ko..terima kasih..

Nota tanpa Kaki : “aku kecewa dengan keputusan ko,tapi aku tahu ko mahu yang terbaik untuk diri ko,ko lebih tahu..Cuma terkilan sebab kite tinggal lagi 1 semester untuk grad.”

May 21, 2011

Tips for Blind date..How to know the person is calculative or not..?

For me first date it is important to know some1.whether u like it or not u must go through all of this to be paired.You must give a good impression for your first date..it just only my views..

REMEMBERs ::

Suppose to be,the 1ST date..men should treat ladies..to know the person is calculative or not, ask him to watch a movie or anything that can describe him ,look who are paying the cost..?

U can judges the person before u are having a 1st date..ask he/she to call u..then u see,whether he/she give any excuses..SOME people are very miser and cheapskate to spending (later decide whether u want to go out with he/she)

* Confident: For women please don’t wear clothes too low cut,.this is for your safety.. wear comfortable clothing that bring your confident,.

* Plz be yourself: Don’t be shy..juz eat like usually..if u are hungry..but if you are not paying the cost,don’t order too much food like u never eat 100 years,.(BElasah jer,like me..!)

* Mind your Manners: Persons who eat too much are called gluttons ..have a polite and courtesy behavior [After eat clean your teeth.can use teeth powder..=) ]

* Respect: Don’t ask the personal matter.(family/ex-bf or gf). Especially men,they don’t like this type of question.. past is past. U are not reviewer.

* Clean vs Dirty: make sure your nails,teeth,clothing etc,avert from untidy or messed up.Dont bitting ur nails..=/

This is only my views .. okeyh !

Mind your words and don’t shows your offensive behavior “

May 18, 2011


u failed in UPSR,does not meant yang kau akan gagal selamanya..pmr or spm..orang yang x berjaya dlm spm pon..only get one A,if they want to change to further study akan berjaya..the most important thing is "niat" if u are always be the best student,is not meant it will be permanently.. life always up and down

i wrote this because i feel sad.. some people he or she have ability in specific subject can't get it what they want because their parents keep pushing.. how poor..ade sesetengah parents think that,only if their children further study in science u can have bright future.. why this happen i also dun know.. at the end.. there is nothing..

yg di kendong tak dapat..yang di kejar berciciran..for me parents should give support and not put their children under stress..do not force..if they want to further in account or literature just be the supporter,.remember ALLAH is Maha Kuasa..in one blink of ur eyes a lot of thing can changes..

TIPS

* gagal dalam upsr,pmr,spm.stpm.or whatsoever..u are only the one can change ur future

* PLZZ..!!choose the right course that u can carry

* parents be the SUpporter..do not condemn..encouragement is important

* the most important..do not put the blame on others..if u or ur children is wrong..juz admit it

* friends is need..is compulsory..friends can be whoever u want but do not follow if they want to do stupid things.

* you must need social life,but do not go overboard..

kite semua boleh berjaya..tak kira dlm what type of courses..be strong..klu nak dengar cakap mulut orang yang asyik judges but they are do nothing..is useless..!!

May 16, 2011

Tq..melayan aku





arghh..to my photographer thanxx a lot coz sudi melayan aku..model yang x jadi nie.pas nie boleh amek gmbr kawin lak..(ARE U sure..look at u..fat..ugly..)
nonsense..juz kidding..but i gain a lot of knowledges..
sebenar nya..gmbar nie perlu di edit..klu x..x cntEk pon..
may god bless u dear..