Sep 10, 2013

EAT WHATEVER YOU WANT and DO NOT DIET..




Totally me.. foods lover.. semua nak makan and nak try ..
SPORT ? NEVER !
Thanks to people who can understand my hobby..
so kena cari future husband yg rajin lah nak layan tekak kau.. ( berangan .. mcm Barbie.. puihhhhhh )






E


Sep 9, 2013

Bersyukur dengan apa yang ada,TAPI usaha mengubah NASIB !!

Dear my Heart

9 September 2013,

Dalam hidup ni,. Semakin aku sedar yang aku masih tak ada apa - apa.
Semester 5 akan bermula dan aku hanya perlu focus.. study hard and smart.. lepas tu practical.
dan kalau ada rezeki,.. Master akan menjadi reward diri selepas tamat Degree nie..
selagi mana aku boleh bljr aku juangkan.. 


Alhamdulillah, mak ayah yg tanggung utk sekolah kan aku dr kecik..
apa yg aku ada,hanya result exam sebagai bukti.


x mudah untuk menjadi ibu dan bapa..
bukan senang nak senang..

bersyukur dengan apa yang ada.. TAPI USAHA UTK UBAH NASIB DIRI..
aku berSyukur dengan keluarga yang aku ada..
Tak pernah kurang beras dan lauk kt rumah..

Ya' Allah .. BESAR NIKMAT MU


aku bahagia aku ada Mak Abah dan Family yg memahami..




"Bersyukur dengan apa yang ada,TAPI usaha mengubah NASIB..!! "



Marah kan katil , nyamuk di persalahkan..

INI AKU MARAH..
AKU MARAH BETUL..
BENDA NI SELALU JADI KAT DIRI AKU...


CEIHHHHHHHH..  poooo dahhhhhh



Sep 8, 2013

i just have Mak,Abah and my Family..

Assalamualaikum...

Dalam hidup ini.. aku xkan matang kalau xde Mak..
Ya Allah, lindungilah sahabat baik aku ini..
Dia yang sanggup layan kan cerita aku ;)
terima kasih Mak and Abah..







NOTA BERKAKI :

 Last semester in Uitm Bandaraya Melaka .. lepas ni practical lah bebeh.. lepas tu..??
( Master) .. bOleh kah saya.. hahaha.. (gelak sikit tanda boleh )
IN SYA ALLAH


Do as you like ..



Assalamualaikum ..

Dear people plz use ur brain capacity in order to help urself by not showing ur stupidity.

kdg2 kita brcakap tak fikir langsung orang tu tua ke muda,
yang kita tahu "kita salah pun,kita nak menang "


Dalam hidup ni, x ada benda Free ! 


Every single thing in this world u need to pay.. if u get freebie is considered as credit . never take for granted,..so if u can live with freebie, is pleasure for u .. do as you like ;)




Apr 17, 2013

TIPS SCORE TEST AND SCORE FINAL ..

Assalamualaikum..

OK.. ITU NORMAL bila student dia mesti study last minit..? KAN3
memandangkan dah lama jugak aku jadi student.. dari diploma dh 3 tahun and skrg buat degree dah nak dekat setahun nie.. aku dapat rasa dan amat betul SCORE TEST ,FINAL RESULT BOMBASTIC..!

BETUL tak tipu....Kalau time diploma dulu kan kite sibuk score 40% test include assignment and 60% final examination.. sekarang nie degree 50% final 50% test and assignment..

1) SCORE TEST
2) ASSIGNMENT BUAT ON TIME
3)PRESENTATION BOMBASTIC (Kalau boleh fluently speaking)
4) KELAS JANGAN DATANG LAMBAT (SUSAH DPT EXTRA MARKS NANTI)
5) FINAL EXAM STUDY (BUKAK PAST YEARS )


Tak susah jadi student,aku pun sibuk buat kerja..tapi aku sentiasa ada social life aku sendiri.. tak salah klu nak (HUHAHUHA) Sana dan sini.. asalkan masih jaga adab pergaulan dan paling penting ingat awak tu student dan masih di bawah tanggungan ibu dan ayah yer..

jadi makanya di sini.. jadi lah student yang berwibawa ...acecehhhhhhh
always get ur life and have ur social life... tak payah lah 24 hours ngadap buku... meninggal lah cite die kan

Alhamdulillah.. aku bersyukur dengan result aku sepanjang aku buat diploma dan degree nie..
dan skrg nie aku pun dah semester 4 in degree.. tinggal lagi dua semester.. Insyaallah tangga kejayaan itu akan ada bila ada nya usaha.. SO CARI TANGGA TU BIAR JUMPA OK... !




#BIAR ORANG NAMPAK KITA BODOH,TAPI KITE TAHU CGPA KITE BERAPA.. ;)





THIS IS SUNNY..I LOVE SUNNY..HE'S UNABLE TO SPEAK SEBAB DIE TAK BERNYAWA..HUA3X

Apr 14, 2013

KOS RAWATAN CABUT GIGI BONGSU #Tujuan Untuk memakai Braces

kenapa nak cabut gigi bongsu nie ?
sakit ke nak cabut ?
doktot bius berapa kali ?


aku cabut gigi bongsu ni sebab aku nak pakai braces,doktor kata GIGI BONGSU aku nie kena cabut sebab akan menganggu keadaan gigi yang lain bila nk pakai braces..

lagi satu, gigi bongsu aku ni tak keluar habis tau.. every 3 or 4 months SI GIGI BONGSU ini akan membengkak dan bernanah.. dan setelah setahun setengah aku menanggung sakit, kebetulan aku nak pakai Braces..lalu jalan terakhir adalah cabut gigi Bongsu utk memakai braces.






BERAPA KOS CABUT GIGI BONGSU ? @ BERAPA DUIT KENA... HAHA ;)

JANGAN LUPA.. !  SURVEY KLINIK GIGI dahulu yer.. biasa nya range klinik nie tak lari dari RM500 ke RM800.. aku mula-mula tu survey klinik A nie.. Mahal sangat Sampai RM700 die nak charge..and aku tak confident..

akhir nya aku jumpa:

KLINIK UH LAW DI BANDAR PUTERI PUCHONG ( 03-80685442 )
NO27-1 JLN PUTERI 2/1 BDR PUTERI PUCHONG 47100.

kos cabut Gigi BONGSU nie baru lah RM500.. campur Braces yang akan di Pakai tak lama lagi semua nya dalam RM5,500.

Kira nya Cabut sebatang gigi bongsu RM500 yer..

Rawatan yang aku dapat : OK AKU SIHAT,DAN TAK SAKIT.. ALHAMDULILLAH TAK DEMAM PUN LEPAS CABUT.. BERSYUKUR SANGAT.. Lagi satu doktor bagi ubat mcm2.. antibiotik je dua jenis.. krim antiseptic utk gusi lagi..n Blahhhh2x.. byk jugak ubat aku kena makan..


tunggu next post okeyh..



Mar 16, 2013

Friends will remains friends.. MISS my pillow talk friends.



Kadang-kadang kita salah anggap apa itu kawan dan apa pula kawan baik..

Pernah tak sekali sekala benda nie wujud dalam otak korang.. cube baca sekejap..

  • "aku baik dengan semua tapi tak semua kawan baik??" betul tak??
  • pernah terfikir tak.. kdg2 pulak kite cerita masalah kita dengan orang lain tapi org tu tak semestinya kawan baik kita?
  • kadang-kadang kita keluar shopping or tengok wayang etc tapi tak semestinya mereka kawan baik..betul tak?



Rindu nya kawan-kawan ku yang jauh.. 
lebih mudah untuk aku bezakan kan..dan sekarang aku faham..

i am really miss my pillow talk friends..





Mar 9, 2013

Permohonan Hadiah Pengajian Tinggi Selangor RM1000




Hadiah Pengajian Tinggi Percuma bernilai RM1000 ?


Ramai yang tahu tapi adik-adik kita nie ramai lagi yang x tahu kan.. so ada peluang grab lah kan..

mula-mula nak masuk University or College..atau apa2 sahaja ipta or ipts mesti korang pening mcm mana lah "aku nk dpt duit kan ? "

kalau Anak jati selangor boleh lah dapat Hadiah pengajian tinggi IPT yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Selangor. Nampak tak kat situ betapa bertuah nya korang ? so bersyukur lah yer..


Hadiah Pengajian Tinggi Kerajaan Negeri Selangor
Macam mana nak apply ? 


1) click    >>>>   http://hpipt.selangor.gov.my

2) DAFTAR permohonan atau click muat turun borang

PASTIKAN ..!


3) Salinan ic korang ,mak ayah punya,slip gaji..bukti surat pengesahan dari Universiti atau surat tawaran belajar bagi memboleh kan korang dapat duit tu..

4) Segala apa-apa salinan IC,slip gaji, Surat tawaran atau pun surat pengesahan belajar perlu di sahkan oleh  pegawai Professional A ( guru besar, penolong kanan HEP or Hea ) 

4) Cop sah Ketua Kampung or Penghulu untuk membuktikan korang ni anak "jati " Selangor..
Kalau ada yang ibu korang suri rumah kena lah buat surat rasmi mengesahkan dia tak kerja sebab mana nk dtg slip gaji and surat tu pun kena di sah kan atau di cop rasmi.. ;)

5) dah siap pos kan atau hantar direct.. tapi i prefer hantar direct cepat sikit ..

6) dalam masa 3 BULAN korang akan dapat RM1000 Percuma.. haha

make sure segala salinan di sahkan dan di tandatangani oleh Pihak-pihak yang betul.. ade yang perlu Penghulu atau ketua kampung, dan ada juga yang kena Pegawai Professional A ( Cth : Guru Besar,Penolong Kanan HEA)


senang je kan... bye assalamualaikum.. ( ^__ ^ )"

Jan 3, 2013

Noted to myself..





Hai... sihat ?
apa khabar ?
is been ages tak update blog nie..
busuk dah nie...



Kini baru aku sedar usia mematangkan aku..dengan Kata-kata dan perbuatan..
Maafkan khilaf orang sekeliling dan sedia lah membuka peluang kepada insan yang ingin merebut peluang itu..

Sewajar nya kita jangan lah angkuh dan bongkak dengan kepandaian,apa yang kita tahu kita telan bersama dan kongsi lah bersama..

Kekayaan tidak kekal.. tetapi perbuatan atau jasa baik amat lah di hargai..
Jangan lah mudah kita menunding Jari ke arah seseorang jika kita tidak pernah bertegur sapa..!mahupun kenal beliau..
Sewajarnya .kita harus membuka peluang untuk mengenali dahulu sesama insan..


Usia aku..mematangkan aku sedikit demi sedikit..
Kini aku harus lekatkan bahawasanya sebagai insan yang mahu hidup di atas tanah yang sama,
sebagai manusia aku harus mendengar dan tidak mengadili terlebih dahulu..