Aug 14, 2012

Fakta@Cerita tentang Ayah aku.. korang macam mana ?

ASSALAMUALAIKUM..

     Tibe2 jari-jari aku nak type pasal Ayah aku..x tahu kenapa.. tapi ini lah Fakta tentang "ABAH,atau AYah atau Papa..atau ?"


1 .  Sebelum sampai Tol , kena bawak keluar duit awal2.. die tak suke benda Leceh-leceh nie..

2.   Segala BIL apa2 pun termasuk Yuran pengajian aku.. die akan tanya awal2 " Bila nak kena bayar ?" kdg2 Uitm tak keluar kan Bil Pelajar lagi..Tapi awal2 pagi dah tanya dah nie..

3. Kalau nak jalan Jauh setiap perHentian die nk berhenti..padahal baru 50 minit Perjalanan.. sebab nya die dapat minum AIR MANIS tanpa bebelan Mak..

4. Setiap Minggu die akan pergi Pasar, tapi kalau Mak tak ikut .. Abah akan beli sayur n ikan yang sama je Bentuk dan Rupa nya ..so mula lah masak ikan yang sama tapi masakan yg berlainan dalam seminggu tu..

5. Sapa2 nk ikut die Jalan.. die dah start enjin kereta.. "kau tak siap..kena tinggal " hehehe...

6. Perkataan yang selalu die guna... " ALAHHHH...LEceh-Leceh "

7. Kalau nak Mintak duit kat Abah, mesti reaction dia Diam jer..mesti aku ingat die xnak bg ..Pastu tak tanya pon untuk apa.. TAPI tahu-tahu die dah bagi duit kat MAK suruh mak bg kat aku.hehehe  TERIMA KASIH ABAH.. ;)

8. Kalau time Kecik2 nak main Hujan, mesti takot kena rembat ngn ABAH.. die takot kiteowg demam.. Tapi MAK kata " main hujan sebelum Abah Balik kerja.. " LOve you Mak..

9. Yang penting ABAH seorang lelaki yg bertanggungjawab untuk semua hal.. dan Tak pernah berkira Pasal duit, x kisah lah kalau bende tu remeh poN die tetap amek berat.. LOve yoU


Itu lah serba sedikit kisah "Abah", korang macam mana ?

34 comments:

  1. Kalau nak cerita pasal ayah...berjela-jela point. smpai esok pun tk hbs nanti. hehe..tp yg pntng ayh kite sme..tk ksh psl dwet. hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... semua ayah dlm dunia nie sayang kan anak2 mereka

      Delete
  2. best bile dapat abah yang sporting. abah kite, sangat serius, tapi bila buat lawak, takkan sangka dia akan buat lawak gitu. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. KDG2 dorang saja buat siyes... tp x garang pon kan...hehehe...

      Delete
  3. satu kasih nan abadi tiada tandingi DIA yg satu
    dua syg berpanjangan membawa ke syurga kasihnya ibu
    tiga lapar n dahaga rela berpayahan setianya ayah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye betul... sedih bila ingat pengorbanan ayah...Insyaallah ayah insan yg terbaik di dunia dan akhirat

      Delete
  4. sume orang sayangkan abah masing2,,walaupun abah nina dah sakit,nina tetap sayang dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke?? cepat sembuh ... insyaallah... dengan izin Allah

      Delete
  5. sama laa kita. ayah anis pun seorang yang terlalu baik bagi anis :')

    ReplyDelete
  6. menarik... hehehe, dah follow u sis.. do comment my entry ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu.... nti kite melawat yer sayang...

      Delete
  7. bapa waaupun x enonjol seperti ibu tetapi sumbangan bapa sama byk seperti ibu.. cuma jarang nampak direct

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lah..sebab ayah ialah lelaki yg susah tunjuk kan kasih syg.. x mcm ibu

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. untunglah awak ada ABAH lagi..Bro nasa xde abah dah..10 tahun dah tinggalkan kami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga roh nya di cucuri rahmat... setiap insan akan merasa kehilangan.

      Delete
  10. bagus anak abah..semua benda dia notice :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti... anak sapa lg klu bukan dr abah kan ;')

      Delete
  11. macam ada persamaan plak dengan ayah macha. hehe. tambah2 bab minum manis di setiap hentian rehat tu. serius.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..??hahaha
      org tua memang mcm tu kot... ;)
      kelakar kan..

      Delete
  12. pleaseee i need your help :) saya tahu awak baik kan ? please join GA ni
    http://dahlia-amirudin.blogspot.com/2012/08/drwmh-contest-and-giveaways.html

    ReplyDelete
  13. haha, my abah pon.
    ayat same je la,"kau lambat kena tinggal" (tapi xtinggal pon)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah... tau pon...
      kelakar kan... abah2... cm2 hal

      Delete
  14. abah2 ni banyak fikir kalau bab2 perbelanjaan family ni. tu yg asyik tanya pasal benda2 yg nak kena bayar tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan..tp memang nmpk die dahulu kan anak2 dari diri beliau.. besar pengorbanan

      Delete
  15. sy amik masa bertahun2 utk paham apa yg ayah suka & x suka sbb dia x byk cakap ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul..ayah saya pon mcm tu..
      dia kurang bercakap..
      tp sebenarnya dia nak anak2 yg borak dulu... ;)

      Delete
  16. menarik kajian mendalam...rasanya kau ni anak bapak

    ReplyDelete