Sep 8, 2015

TRIP ke Pulau Harimau , Pulau Rawa , Pulau Besar , MERSING JOHOR

Hai all?? 


Take note: 

1) I do posted pictures when I was in Pulau Harimau and Pulau Rawa. I'm sharing it because I wanna share my own experiences when I was there.

2) I "ONLY" offer another trip in Johor which consists of ( Pulau Besar, Pulau Tengah and Pulau Ujong)



DETAILS GO TO THIS LINK:

http://lolitafinola.blogspot.my/2016/05/pakej-percutian-murah-pulau-besar-johor.html




                      Post kali ni nk cerita pasal Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa !




kt mana???? okay pulau ni dekat johor. kalau nak pergi kena naik boat dr jeti mersing. so tiket masuk jeti ( taman laut : RM5) , then sampai jeti ada yang akan pick korang dr jeti tu, tapi tu kena ikut pakej apa yang korang amek.. 


Salam Sejahtera ! ONLY WHATAPPS ME FOR THIS PAKEJ. ONLY THIS PAKEJ OKAY

Kepada pembaca :


    • Sila whatapps untuk details pulau besar, pulau tengah and pulau hujung SAHAJA !
    • NO CALLS 
    • Jangan tanya benda yang dah saya explain kat dalam blog
    • pakej full siap SEMUA
    • INCLUDE: Accommodation , transportation which is speedboat , food , tourist guide , full tour pakej )
    • For full itinerary i can send through what apps.
    • RM220 2 DAYS 1 NIGHT




So pakej terserah lah pada korang. Entry ni aku nak cerita pasal pulau yang ada dekat johor. siapa sangka johor tu ada tempat cantik. jujur cakap, aku lagi suka pulau ni dari pulau perhentian and pulau payar .. pulau ni memang tak ramai orang dan paling penting kau rasa aman je hidup dekat situ sebab penduduk tak ramai..


kalau korang nak pergi boleh whatapp ke 013- 3485171, the details aku akan cerita..


first day.. kita pergi tengok pulau rawa


1) Pulau Rawa  

                                                 SAYA TAK BUAT PAKEJ PULAU RAWA ! 

Again don't ask me about Rawa Island. I posted this just because i want to share my experience and it was a good place. It quite expensive to stay in this island. Cost for one Night stay around Myr 1600. But u guys should try :) 

Biasa nya harga pakej dekat pulau rawa ni untuk 3 hari 2 malam , start from RM1850- rm2500

Tapi kalau rasa rasa nak budget korang tak yah stay pulau rawa.. kenapa rawa mahal?? Pulau Rawa ni mahal sebab dia private island.. kalau korang betul betul nak pergi kena lah kumpul duit lebih sikit tau.. hahahaha











Rawa Island memang salah satu pulau yang paling terkenal di antara kumpulan pulau lain di Johor Marine Park,  so wajib pergi and jejak kaki kat sini.. 



2) Pulau Harimau 



Day 2:









Kalau dah naik separuh tangga tu, tengok view dari atas. memang win lah ! Pulau harimau ni tersangat cantik...







OKAY  ! yang ni aku saja share gambar aku., kalau korang rasa nak pergi boleh email or whtapp tau ! Pulau Harimau, Johor.. jangan cakap tak cantik lah,, kalau korang mmg suka sceneries. angguk kepala je lah,tempat ni mmg cantik..





siapa minat hiking? boleh terus panjat bukit kat pulau harimau ni.. kalau nk sedap, bawak sport shoes, ( keselamatan penting tau)







okay ni kat atas bukit pulau harimau tu.. cantik giler.......... arghhhhh stress tengok cantik cantik ni..


Too sad, currently Pulau Harimau not available for any visitors






3) Pulau Besar.. org melaka kata pulau besauuuuuu 








here we go... pulau besar ni not bad.. masih cantik.. kat pulau ni dlm 4 family je ada.. sunyi n best.. tp jgn risau keselamatan terjamin okay..




kalau korang ingat show nama " survivors " haaaaaaaaaaaaaaaa tadaaaaaaaa.. ni salah satu port dorang.. tp tinggal bekas je lah.. ni dekat pulau besar.. kalau nak jalan kaki ke dalam hutan ni dalam 4km dr chalet tu.. penat mmg penat, tapi kau akan rasa puas.. sebab dpt tengok peninggalan bekas bekas mcm ni..









ni last ! dah puas snorkeling kat mcm2 pulau.. last kita ke pulau besar..



kalau nak murah boleh whtapp ke 013 3485171 

Pakej 3 IN 1 ( Pulau Besar , Pulau hujong dan Pulau tengah) RM220 in year 2015

PAKEJ MURAH HANYA RM220 FULL BOARD OKAY ! TEMPAT TIDO MAKAN SEMUA TAU :)



PAKEJ TERBARU , EH KITA BAWAK PERGI PULAU TENGAH , HUJUNG DAN BESAR 
(3 IN 1) PAKEJ  FULL PAKEJ.




PLEASE jgn tanya pasal pulau harimau,sebab tu dah tutup. currently our pakej RM220 3 IN 1 PERGI 3 BUAH PULAU.. 




P/S: Baca dulu sebelum tanya and whtapps. harap maklum ! please click "JOM BERCUTI" on right above and read another post . hope you can READ AND THEN ASK ! THANKS 

24 comments:

  1. hi, boleh tak you email i? ada benda i nak cakap and its quite personal, i hope you can email me as soon as possible

    email : hananisuhaimi21@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Aku pun nak try la. Boleh respond dekat aku punya email atarhim@gmail.com

    ReplyDelete
  3. boleh email itinerary dekat nurulhidayahomar91@gmail.com tak ?

    ReplyDelete
  4. blh bg detail tak izzat_rmnvr@yahoo.com.my... berminat lah

    ReplyDelete
  5. Alamak pulau harimau tak boleh pergi plk

    ReplyDelete
  6. Alamak pulau harimau tak boleh pergi plk

    ReplyDelete
  7. hai boleh saya tahu pkej 3h2m untk pulau 3in1, Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa... details email ke emalyna.mohdzan@gmail.com. tq

    ReplyDelete
  8. Hmm..baru cadang nk g pulau harimau

    ReplyDelete
  9. Hmm..baru cadang nk g pulau harimau

    ReplyDelete
  10. Salam. hai boleh saya tahu pkej 3h2m untk pulau 3in1, Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa... details email ke nadiahshamil@gmail.com. tq

    ReplyDelete
  11. Salam. hai boleh saya tahu pkej 3h2m utk pulau tercantik ni..
    Email fairuze0102@gmail.com
    @ watsapp 0197512636..
    Package cuti sekolah bulan 3/2016

    ReplyDelete
  12. Salam. hai boleh saya tahu pkej 3h2m utk pulau tercantik ni..
    Email fairuze0102@gmail.com
    @ watsapp 0197512636..
    Package cuti sekolah bulan 3/2016

    ReplyDelete
  13. Ada day trip pakej?
    Wasap 011-28804300
    Tq

    ReplyDelete
  14. Ada day trip pakej?
    Wasap 011-28804300
    Tq

    ReplyDelete
  15. Bleh tau x price feri ke pulau rawa. Just pergi blik bgi 2dewasa 3kanak. Bleh replay kat anip1809@gmail.com tq ya

    ReplyDelete
  16. Bleh tau x price feri ke pulau rawa. Just pergi blik bgi 2dewasa 3kanak. Bleh replay kat anip1809@gmail.com tq ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulau rawa pakai speedboat je..tk jauh dari darat

      Delete
  17. Boleh email saya pakej bajet & selamat ke tiga2 pulau tu : pinkyay4@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. boleh email saya untuk 3pulau tu pakej 3in1 - utk 7 orang ke email saya x? azarieyah@gmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  19. Salam. hai boleh saya tahu pkej 3h2m untk pulau 3in1, Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa... details email ke info@gtesb.com.my. thanks

    ReplyDelete
  20. Salam. hai boleh saya tahu pkej 3h2m untk pulau 3in1, Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa... details email ke info@gtesb.com.my. thanks

    ReplyDelete
  21. Salam. hai boleh saya tahu pkej 3h2m untk pulau 3in1, Pulau Besar, Pulau Harimau, and Pulau Rawa... details email ke info@gtesb.com.my. thanks

    ReplyDelete
  22. Boleh email saya trip to pulau harimau 2 hari 1 malam ?
    Email saya :mrsfarhanim@gmail.com
    Seramai 8 org.

    ReplyDelete