Oct 6, 2015

Cara Cara Memohon Pinjaman Yayasan Selangor / Biasiswa Yayasan Selangor

Hai adik adik !

meh nak cerita pasal Pinjaman Yayasan Selangor? benda ni utk anak selangor yg menetap di selangor tau. setiap negeri ada pinjaman ni okay.. untuk student diploma and degree tau !


Langkah Pertama !






                        cara cara nak apply ?

link ni :       http://tkwbns.selangor.gov.my/





1) Kelayakan?

Apa benda tu? okay jawapan dia senang. kalau awak anak jati selangor, tak kisah antara salah sorang mak ayah anak jati selangor awak boleh apply pinjaman ni.

  • Pemohon lahir di Negeri Selangor; atau
  • Ibu atau bapa lahir di Negeri Selangor; atau
  • Pemohon telah bermastautin lebih dari lima (5) tahun di Negeri Selangor dengan pengesahan daripada ADUN/ Penghulu/ Pengerusi JKKK/ Ketua Kampung.



2) Interview?

Yes , memang ada. ni bukan PTPTN okay. dia akan panggil korang pergi ke bangunan yayasan selangor dekat shah alam . Pasti kan borang lengkap.  



3) Apa Yang penting waktu nak bawak pergi interview?

baca list yg disediakan, mati kan setem !! mati kan setem. 

jangan lupa dapatkan sah dr ketua kampung, penghulu dan pengawai A


4) Apa yang jadi kalau tak bawak semua tu?

kena pergi balik lengkap kan atau boleh di reject permohonan.



5)  Pemohon BUKAN PELAJAR TAHUN AKHIR PENGAJIAN/ diberi tempoh pelanjutan pengajian.


6) make sure result diploma atas 2.5 cgpa kalau  nak apply utk degree !





Aku dh dekat setahun lebih habis degree, alhamdulillah kalau korang perform betul betul korang takyah bayar balik.. hehehe . Macam aku, aku rasa senang.. sekarang sibuk nak habis kan thesis utk master ni.. aku suggest kan korang apply lah.. adik adik kt luar sana tu.. apply je.. then perform. if cgpa 3.8 dah boleh convert biasiswa.. so nk senang belajar lah btl2.. 






Nak apply hadiah sumbangan yayasan anak selangor boleh click sini , free dapat RM1000. So anak selangor? apply lah apa lagi.

http://lolitafinola.blogspot.my/2013/03/permohonan-hadiah-pengajian-tinggi.html







4 comments:


  1. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us At :oceancashcapital@gmail.com
    Website http://oceancashmj.com
    Phone number :+1-6474-864-724 (Call/Whats app)

    LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
    ================================
    *Commercial Loans.
    *Personal Loans.
    *Business Loans.
    *Investments Loans.
    *Development Loans.
    *Acquisition Loans .
    *Construction loans.
    *Business Loans And many More:

    LOAN APPLICATION FORM:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....

    Contact Us At :oceancashcapital@gmail.com
    Website http://oceancashmj.com
    Phone Number:+1-6474-864-724 (Call/Whats app)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Everybody,
      My name is Ahmad Asnul Brunei, I contacted Mr Osman Loan Firm for a business loan amount of $250,000, Then i was told about the step of approving my requested loan amount, after taking the risk again because i was so much desperate of setting up a business to my greatest surprise, the loan amount was credited to my bank account within 24 banking hours without any stress of getting my loan. I was surprise because i was first fall a victim of scam! If you are interested of securing any loan amount & you are located in any country, I'll advise you can contact Mr Osman Loan Firm via email osmanloanserves@gmail.com

      LOAN APPLICATION INFORMATION FORM
      First name......
      Middle name.....
      2) Gender:.........
      3) Loan Amount Needed:.........
      4) Loan Duration:.........
      5) Country:.........
      6) Home Address:.........
      7) Mobile Number:.........
      8) Email address..........
      9) Monthly Income:.....................
      10) Occupation:...........................
      11)Which site did you here about us.....................
      Thanks and Best Regards.
      Derek Email osmanloanserves@gmail.com

      Delete
  2. We are private lending firm,We offer Loans at low interest rate of to any Interested Individual personal. We are governmental Registered authorized financial helper. for more information on how to obtain our Loans contact us today via email: (mrhamdnloanoffer@gmail.com)

    ReplyDelete

  3. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Email us:(flourishloancredite@gmail.com
    Application Form:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....
    Email us(flourishloancredite@gmail.com)

    ReplyDelete