Oct 6, 2015

Pemotongan Pembayaran balik Pinjaman Yayasan Selangor

HALOWWWWWWWWW !



Setiap pinjaman atau biasiswa zaman sekarang ni kalau korang tak perform 3.5 memang korang kena bayar balik kan.. so kalau nak hidup tu senang, maintain lah cgpa 3.5 tu jer.. hidup aku , satu jer. aku xnak susah kan diri nak bayar apa apa.. so aku dh set mind nak perform and tak nak bayar balik. huhuhu


Alhamdulillah, by age 23 aku dah buat master dekat Universiti Putra Malaysia. Aku akan habis by end of this year 2015. Now struggling nak siap kan thesis. kalau tak aku tak kan grad and Mara cover aku sampai last sem ni je. Kalau x perform. kau survive lah guna duit sendiri. Tapi Mara, jgn risau.. I will finish on time :) Dont Worry



okay berbalik pada tajuk kt atas tu kan.. Macam ni.. setahu aku kadar yang staff  yayasan selangor tu bagi tahu ..



  • 2.5 >>> akan ada pemotongan sedikit
  • 3.5 - 3. 8 >>> 50% 
  • 3.85 >>> tak payah bayar 
( Pemotongan maksud nya kalau pinjam RM10000, bayar balik RM5000 je. Tapi aku rasa kalau 3.75 tu akan lebih dr 50%.. Sebab aku punya bayaran bayar balik sikit sgt.. aku tak dpt lah 3.85 tu. tp 3.76 rasa nya dah lebih dr 50% pemotongan ) 





dah tu jer... byeeeeeeeeeeeee , boleh click dekat sini untuk tahu details.


Hadiah Anak Selangor

http://lolitafinola.blogspot.my/2013/03/permohonan-hadiah-pengajian-tinggi.html


Cara-Cara Memohon

http://lolitafinola.blogspot.my/2015/10/cara-cara-memohon-pinjaman-yayasan.html





please do dm my IG @LAUREWENG for fast reply. I can guide uollsss , Dont  worry

1 comment: